Installatie van Centrale verwarming  //  Warmtepompen //  Airconditioning  //  Meer dan 50 jaar ervaring  //  Regio Aarschot - Westerlo 

DeBruyn-Herselt-Logo

U bevindt zich hier:  

VERWARMINGSKETELS

De Bruyn NV plaatst ketels op zowel aardgas en stookolie, tevens de meest gebruikte energiebronnen voor centrale verwarming. Beide energiebronnen hebben zowel voor- als nadelen.

Het kiezen van de juiste ketel die bij uw situatie past is dan ook niet zo eenvoudig.
Uw keuze is afhankelijk van de oppervlakte van uw woning, isolatieinstallatiemogelijkheden,
maar ook van uw comforteisen aan verwarming en het gewenst warmwatercomfort.

Daarnaast spelen uw eisen op het gebied van zuinigheid en milieuvriendelijkheid ook een belangrijk rol.

En de laatste belangrijke factor die mede uw keuze zal bepalen is het budget wat je hiervoor ter beschikking kunt en wilt stellen.

Weet je niet wat te kiezen,  contacteer ons we helpen je graag op weg.

VLOERVERWARMING

Steeds meer bouwers kiezen vloerverwarming als verwarmingssysteem.
Het comfort en de ruimte die vrijkomt, door het uitsparen van radiatoren, zijn de grootste troeven.

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij de warmte wordt afgegeven door kunststofleidingen die in de vloer worden verwerkt. De warmteoverdracht gebeurt door straling van het vloeroppervlak naar de omgeving. 

De warmte die bij vloerverwarming vrijkomt is stralingswarmte, een warmte die door de meeste mensen als zeer behaaglijk wordt aangevoeld. Omdat de relatieve luchtvochtigheid beter op peil blijft en geen stofdeeltjes vrijkomen, is stralingswarmte ook gezonder. Bijkomend voordeel is dat geen radiatoren nodig zijn en de wanden dus vrij blijven.

Vloerverwarming heeft een lange opwarmingstijd en is daarom minder geschikt voor mensen die op zeer onregelmatige tijdstippen thuis zijn. Je kunt wel kiezen voor een weersafhankelijk systeem, dat met een voeler de buitentemperatuur registreert en het systeem daarop afstelt. Vloerverwarming wordt soms gecombineerd met een beperkt circuit met radiatoren, dat gebruikt wordt wanneer de ruimte snel moet worden opgewarmd.

VERWARMINGSELEMENTEN

Een radiator is een warmtewisselaar en onderdeel van de central verwarming.

Radiatoren worden gebruikt om warmte uit een doorstromende vloeistof af te staan aan langsstromende lucht. De warmte-uitwisseling gebeurt doorgaans volgens het tegenstroomprincipe: het warme water stroomt van boven en koelt af naar onder toe, terwijl de opgewarmde lucht langs de radiator omhoog stroomt (gezien warme lucht lichter is dan koude lucht). De radiator verwarmt de ruimte door warmtestraling, alsook door convectie.

Een convector is een toestel die volledig werkt op het principe van convectie en veel minder stralingswarmte afgeeft. Het een verwarmingslichaam (warmtewisselaar) dat bestaat uit één of meerdere buizen, naast of boven elkaar, waarop lamellen zijn bevestigd. Dit alles is in een omkasting of bekleding geplaatst, die dienst doet als trekschouw voor de convectiewarmte. 

Lees meer over radiatoren en ventilo convectoren >

Vraag je offerte aan

Elke woning, nieuwbouw of renovatie is anders. Samen bekijken we graag wat de mogelijkheden zijn voor de situatie.

Heb je al een zicht op wat je graag zou wensen en ontvang je graag een prijsofferte?

Vul ons formulier in en wij nemen contact met je op voor een bespreking.

Enkele van onze merken voor verwarmingsinstallaties

DeBruyn-Herselt-Logo

Aarschotsesteenweg 200c
2230 Herselt

T 016 57 10 30
Stuur ons een email

BE 0452837471

Openingsuren

Maandag tot vrijdag
8 - 12u
13 - 18u

Zater- en zondag
gesloten