Installatie van Centrale verwarming  //  Warmtepompen //  Airconditioning  //  Meer dan 50 jaar ervaring  //  Regio Aarschot - Westerlo 

DeBruyn-Herselt-Logo

U bevindt zich hier:  

Over ons

Sinds 1965 tot ...

De onderneming is ontstaan door de samenwerking van de broers Juul en Herman De Bruyn. Ze verlieten op oudjaar 1964 hun job en startten in 1965 een eigen zaak in de kelders van de woonst van Juul in de Hoekheide te Ramsel. Eerst werd er een werkplaats gebouwd in beton dat later nog eens verdubbeld werd voor magazijn. In 1972 werd Pvba Gebroeders DE BRUYN opgericht en in 1989 veranderde dit in BVBA. Het personeel nam toe tot 10 werknemers en meer.

Ondertussen is de firma een heus familiebedrijf geworden en zijn de zonen Dirk, Geert en Jan mee in het voetspoor getreden. De Hoekheide bleek dan ook stilaan te klein geworden en zo zijn de plannen ontstaan om een nieuw gebouw op te trekken langsheen de Aarschotsesteenweg in Ramsel in een ambachtelijke zone die daar ter beschikking werd gesteld. Eerst zijn burelen, toonzaal en magazijn in 1997 overgebracht naar deze vestiging en in 2008 is de werkplaats overgebracht naar onze nieuwe gebouwen. In deze periode Veerle, dochter van Juul en later ook Toon, kleinzoon van Juul, het familiebedrijf komen vervoegen. Met de opvolging van kinderen en kleinkinderen hebben Juul en Herman stilaan de teugels kunnen lossen.

Hoofdactiviteit is steeds installatie van centrale verwarming geweest en al vlug werden er ook mantels voor andere ketels gemaakt. Dit groeide uit tot het fabriceren van een eigen ketel in plaatstaal met een watervoorraad waarin een tapspiraal werd gebouwd voor de productie van warm water. De oliecrisis in de jaren ’80 had als gevolg dat er een nieuwe ketel ontworpen werd, alom bekend als “SPAARKETEL”. Het concept van het eerste ontwerp werd behouden maar er ging meer aandacht naar isolatie en levensduur zonder comfortverlies. In samenwerking met RIELLO werd deze ketel gekeurd voor “CE” en “OPTIMAZ” en konden ook toegepast worden voor zowel olie als gas. Door de opkomst van de condensatietechnologie is onze nieuwe spaarketel “DBC” tot ontwikkeling gekomen. Zo komen we steeds tegemoet aan de strengste milieunormen zonder afbreuk te doen aan isolatie, comfort en levensduur. Onze Spaarketel is bijna altijd met een oliebrander uitgerust. De uitvoering met een gasbrander wordt slechts door enkelingen gekozen als alternatief voor de populaire gaswandketel. Door de beslissing van de regering dat vanaf 2022 geen stookolie-installaties mogen geplaatst worden waren we genoodzaakt om na meer dan 50 jaar de productie stil te leggen.

De toekomst

Met de komst van Toon, geschoold als koeltechnieker, kunnen we de nieuwe trends van hernieuwbare energie blijven volgen. Als koeltechnisch bedrijf kunnen wij nu ook warmtepompen en airco installeren en opstarten.

Meer dan 50 jaar ervaring staat garant voor een uitstekende service in de regio Aarschot – Westerlo.

Ons team staat steeds klaar om u verder te helpen.

DeBruyn-Herselt-Logo

Aarschotsesteenweg 200c
2230 Herselt

T 016 57 10 30
Stuur ons een email

BE 0452837471

Openingsuren

Maandag tot vrijdag
8 - 12u
13 - 18u

Zater- en zondag
gesloten