DE BRUYN N.V.

Uw specialist in centrale verwarming

Maandag tot vrijdag

08:00-12:00u

13:00-18:00u

Zaterdag, zondag gesloten

Een zonneboiler is een toestel waarmee je je sanitair water kan verwarmen door de energie van de zon te gebruiken. Een of meerdere zonnecollectoren, die je zowel op een plat als op een hellend dak kan monteren, zorgen ervoor dat de zonnestralen worden opgevangen.

De werking van een zonneboiler klinkt heel logisch, maar het proces kan je op zijn minst inventief noemen: door speciale collectoren op het dak of in de tuin te plaatsen wordt warmte geabsorbeerd. Deze warmte wordt opgevangen door een speciale vloeistof die steeds in beweging blijft. Deze vloeistof stroomt door kleine buisjes naar de warmtewisselaar, die terug te vinden is in een opslagvat met water. Het warme water in dit opslagvat kan gebruikt worden voor tal van huishoudelijke taken zoals douchen, centrale verwarming, een bad nemen, het zwembad vullen en zoveel meer.

Tijdens de zomermaanden kunnen zonneboilers instaan voor de volledige productie van warm water in huis. In de winter zal een combinatie gemaakt moeten worden met een traditionele boiler.

Het systeem dat wij veelal plaatsen zijn boilers van 300l of 400L waarvan de bovenste helft op een minimum temperatuur wordt gehouden door de CV - installatie. Als er voldoende zon is zal ook de onderste helft opwarmen zodat er extra reserve ontstaat die eventueel een sombere dag overbrugt.