Uw specialist in centrale verwarming

Maandag tot vrijdag

08:00-12:00u

13:00-18:00u

Zaterdag, zondag gesloten

radiatoren

De radiator is het onderdeel van de centrale verwarming dat in uw woonkamer of badkamer aan de muur hangt. In combinatie met een CV-ketel en een thermostaat, zorgt een radiator ervoor dat uw huis op temperatuur is. In onze firma werken wij hoofdzakelijk met Henrad en Quinn radiatoren welke van uitstekende kwaliteit zijn. 

U bent op zoek naar een radiator en daar kunt u wel wat hulp bij gebruiken. Daarom geven we u in deze tekst eerst enkele kooptips en daarna zullen wij uitleggen hoe u de benodigde capaciteit van een radiator kunt berekenen.

Kooptipsbuderus radiator

Bij het kopen van een radiator kunt u letten op de volgende dingen:

 

■ Locatie: houd rekening met de ruimte die u in uw kamer heeft en met de inrichting van de kamer. Als de radiator op een opvallende plaats hangt kunt u ervoor kiezen om een designradiator te kopen.

■ Schoonmaken: is de radiator makkelijk schoon te maken? Plaats de radiator op een plaats waar u gemakkelijk bij kunt. Ook kunt u kiezen voor een radiator van materialen als aluminium en roestvrijstaal. Deze materialen warmen snel op, ze zorgen voor een gelijkmatige warmte en ze zijn gemakkelijk schoon te maken.

■ Warmteopbrengst: dit geeft aan voor hoeveel ruimte de radiator warme lucht kan leveren. Dit bepaalt dus ook de grootte van de radiator die u nodig heeft.

Thermostaat: de temperatuur van de radiator kunt u regelen met een thermostaat.