DE BRUYN N.V.

Uw specialist in centrale verwarming

Maandag tot vrijdag

08:00-12:00u

13:00-18:00u

Zaterdag, zondag gesloten

Warmtepompen werken volgens hetzelfde principe als koelkasten: koude wordt daarbij opgewekt door een verdamper waarin koelmiddel circuleert. De warme lucht stijgt en geeft hierdoor gratis warmte af aan de verdamper.

Een warmtepomp haalt op dezelfde werkwijze gratis warme lucht uit het milieu. Dankzij de zon zitten er in de lucht, water en aarde enorme massa’s warmte opgeslagen, zelfs in de winter. Het is deze warmte die gebruikt wordt om de woning te verwarmen.

Met een warmtepomp heb je al snel een rendement van 4 of meer. Voor elke euro elektriciteit die de warmtepomp verbruikt, krijg je dus warmte terug ter waarde van 4 euro. Je zal dan ook slechts 1/4de van de opgeleverde warmte moeten betalen onder de vorm van elektriciteit. Het merendeel, 3/4, haal je gratis en voor niets uit de natuur.

Lucht-water warmtepomp

Het meest gebruikte systeem is een lucht-water warmtepomp. Deze zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel en maakt gebruik van aardgas of stookolie overbodig.

Wil je een bestaande verwarmingsketel vervangen door een energiezuinig alternatief, dan is de lucht-water warmtepomp een prima keuze. Deze kan makkelijk aangesloten worden op de bestaande verwarmingstoestellen zonder enig kap- of breekwerk.

Om te genieten van voldoende warmte is het belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is en bij voorkeur beschikt over lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming of over gedimensioneerde radiatoren. Is dit niet het geval, dan kan je kiezen voor een lucht-water warmtepomp op hoge temperatuur of voor het vervangen van je radiatoren, wat wel extra kosten met zich zal meebrengen. Welk type het meest geschikt is kan je gratis laten analyseren bij het aanvragen van offertes 

Ook bij een compleet nieuwe verwarmingsinstallatie is de lucht-water warmtepomp erg interessant. Er kan meteen gewerkt worden met lage temperatuurverwarming zoals wand- of vloerverwarming, waardoor het maximale rendement uit de warmtepomp gehaald kan worden. Een combinatie van verwarming en sanitair water is uiteraard ook perfect mogelijk.